Veilig wonen in nieuwbouw: het belang van het Politiekeurmerk

diefstalwijzer.nl  » Uncategorized »  Veilig wonen in nieuwbouw: het belang van het Politiekeurmerk
0 Comments
politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Artikel: Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Nieuwbouw

Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Nieuwbouw

Veiligheid in en rondom je woning is van groot belang. Of je nu in een bestaande woning woont of een nieuwe woning betrekt, het is essentieel om preventieve maatregelen te nemen om inbraken en andere vormen van criminaliteit te voorkomen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) speelt hierbij een belangrijke rol.

Het PKVW is een keurmerk dat aangeeft dat een woning voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Voor nieuwbouwwoningen is het mogelijk om al tijdens de bouw rekening te houden met de richtlijnen van het PKVW, zodat de woning direct bij oplevering aan de vereisten voldoet.

Voordelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor nieuwbouw:

  • Verhoogde veiligheid: Door te voldoen aan de eisen van het PKVW wordt de kans op inbraken aanzienlijk verkleind.
  • Verzekering: Sommige verzekeraars bieden korting op de premie voor woningen met het PKVW-certificaat.
  • Waardevermeerdering: Een woning met het PKVW-keurmerk kan meer waard zijn bij verkoop of verhuur.
  • Persoonlijke veiligheid: Naast inbraakpreventie richt het keurmerk zich ook op sociale veiligheid, zoals goede verlichting en overzichtelijke situaties rondom de woning.

Het is raadzaam om al in een vroeg stadium van de bouw contact op te nemen met een specialist op het gebied van inbraakpreventie die bekend is met de eisen van het PKVW. Samen kunnen jullie kijken naar welke maatregelen genomen kunnen worden om te zorgen dat jouw nieuwe woning aan alle criteria voldoet.

Kortom, door te investeren in het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor nieuwbouw investeer je niet alleen in je eigen veiligheid, maar ook in die van je gezin en buurtgenoten. Een veilige woonomgeving begint immers bij preventieve maatregelen en bewustwording van risico’s.

 

Veelgestelde Vragen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen bij Nieuwbouw

  1. Is PKVW verplicht?
  2. Hoe krijg je een Politiekeurmerk Veilig Wonen?
  3. Heeft het hang en sluitwerk een Politiekeurmerk?
  4. Wat kost een Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Is PKVW verplicht?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is niet verplicht voor nieuwbouwwoningen. Echter, het is sterk aan te raden om te overwegen om je nieuwe woning te laten voldoen aan de eisen van het PKVW. Door te investeren in inbraakpreventieve maatregelen en sociale veiligheidseisen die het keurmerk voorschrijft, verhoog je niet alleen de veiligheid van je woning en directe omgeving, maar kun je ook profiteren van voordelen zoals mogelijke korting op verzekeringspremies en een hogere waarde van je woning bij verkoop of verhuur. Het PKVW biedt dus een waardevolle richtlijn voor het creëren van een veilige woonomgeving, ook voor nieuwbouwwoningen.

Hoe krijg je een Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Om een Politiekeurmerk Veilig Wonen te verkrijgen voor nieuwbouw, dien je aan bepaalde eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid te voldoen. Het proces begint vaak al tijdens de bouw, waarbij specifieke maatregelen worden genomen om de woning zo veilig mogelijk te maken. Denk hierbij aan het gebruik van gecertificeerd hang- en sluitwerk, goed verlichte entrees en inbraakwerend glas. Na de oplevering van de woning kan een erkend PKVW-bedrijf een inspectie uitvoeren om te controleren of alles aan de gestelde normen voldoet. Als alles in orde is, ontvang je het felbegeerde keurmerk dat aantoont dat jouw woning veilig is volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Heeft het hang en sluitwerk een Politiekeurmerk?

Ja, het hang- en sluitwerk van een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor nieuwbouw moet voldoen aan de eisen van het keurmerk. Dit betekent dat het hang- en sluitwerk op deuren, ramen en eventuele andere toegangsopeningen van de woning van goede kwaliteit en inbraakwerend moet zijn. Door te kiezen voor hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk ben je verzekerd van een extra laag beveiliging die inbrekers ontmoedigt en de veiligheid van jouw woning verhoogt. Het is daarom belangrijk om bij de bouw of verbouwing van een woning te letten op het gebruik van goedgekeurd hang- en sluitwerk om te voldoen aan de richtlijnen van het PKVW.

Wat kost een Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Een veelgestelde vraag met betrekking tot het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor nieuwbouw is: Wat kost een Politiekeurmerk Veilig Wonen? De kosten voor het verkrijgen van het PKVW kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de woning, de specifieke beveiligingsmaatregelen die nodig zijn en eventuele aanpassingen die moeten worden gedaan om aan de eisen te voldoen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een erkende PKVW-beveiligingsspecialist voor een offerte op maat en advies over welke stappen genomen moeten worden om jouw nieuwbouwwoning te laten certificeren. Het investeren in een Politiekeurmerk Veilig Wonen kan echter niet alleen bijdragen aan een verhoogd gevoel van veiligheid, maar ook aan potentiële voordelen zoals verzekeringsopties en waardevermeerdering van je woning.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.